Merilion, a varázslóiskola

Roxfort? Á, az öreg vártornyok már a múlté. Nézz körül a varázslatos és titkokkal övezett Merilion falai között!
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Katherine Bruxella

Go down 
SzerzőÜzenet
Katherine Bruxella

avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2013. Sep. 14.

TémanyitásTárgy: Katherine Bruxella   Szomb. Szept. 14, 2013 11:16 pm

Általános

Név: Katherine Bruxella
Születési név: Katherina Bruxella
Becenév: Katherine
Születési hely: Bruxella (mai Brüsszel), Belgium
Születési idő: 1522. február 18.
Átváltozásának ideje: 1540. február 17.
Kor: 492 év (hamarosan 493)
Faja: vámpír
Vére: tiszta vérű vámpír
Iskola: Merilion Varázslényképző Akadémia

Család

Anyja neve: Katherina Bruxella (született: Neverson)
Anyja kora: 34 év (Katherine átváltozásakor)
Anyja faja: ember
Anyja foglalkozása: -

Apja neve: Niklaus Bruxella
Apja kora: 40 év (Katherine átváltozásakor)
Apja faja: ember
Apja foglalkozása: mérnök

Testvérei:

1.
Név: Kathelyna Bruxella
Becenév: Kat, Lyna
Kor: 492 év (hamarosan 493)
2.
Név: Niklaus Bruxella
Becenév: Nik, Klaus
Kor: 495 év


Kinézet:


Átváltozása előtt gesztenyebarna szemei voltak, amik azóta természetesen már az elfogyasztott vér szerint változnak, de legtöbbször persze vörösek. Haja hullámos és körülbelül a lapockájáig ér, amit szinte sosem szokott kivasalni. Talán egyszer vagy kétszer fordult elő ilyen, akkor is már 2000 után és abból a célból, hogy ikertestvérét idegesítse. Bőre mindig is világos volt, szinte hófehér, de amióta vámpír, még világosabb és a 13 évesen szerzett heg is eltűnt az arcáról. Ritkán látják mosolyogni, akkor is csak az örömittas kárörvendés látható az arcán. Ruhái merőben eltérnek testvéréitől, míg Kathelyna inkább az egyszerű ruhákat hord, ő jobban szereti a kihívó pólókat, magassarkúkat és társaikat.

Előtörténet:

1522. február 18-án Bruxellában rettentő hóvihar tombolt. Katherina félt, hogy nem tudja világra hozni gyermekét, de férje a végsőkig kitartott mellette. Gazdag család révén Niklaus a legjobb orvost hívatta feleségéhez akkor is, és a legidősebb fiúgyermek születésekor is. Katherine három perccel éjfél előtt született, húga pedig már 19-én. Az orvos részletesen feljegyzett mindent a két lány születésével kapcsolatban. A kislányok gyerekkorukban mindent megkaptak, amiről a legtöbb korukbeli gyermek csak álmodni tudott. Zenetanárhoz járatták őket, mind a ketten zongorázni tanultak; iskolába járhattak, minden nap magántanár járt a házhoz és tanította az ikreket. Egy egész szobányi ruhával büszkélkedhettek mind a ketten, nem szenvedtek hiányt semmiben. Szerető családban nőttek fel, imádták egymást és bátyjukat is. Míg nem egy februári nap reggelén bátyjuk eltűnt. A lányok éppen három napja töltötték a 15-öt, egy-pár távolról jött vendég még az ő házukban szállt meg. Másnap reggel már Kathelyna sem volt a helyén. Katherine meg volt győződve, hogy bátyja és húga együtt tűntek el, így hát elindult megkeresni őket. Elkényeztetett lányként csak egy napig bírta, rögtön vissza is fordult és hazament. Volna. Nem találta a hazavezető utat, napokon át bolyongott a sűrű erdőben, hogy végre hazataláljon. Kora reggel indult, húga eltűnésének másnapján, hogy senkinek ne tűnjön fel, majd csak este, hogy eltűnt. Szülei ugyanis elutaztak egy közeli városkába, a tanácsos úrért, aki majd meglátogatta őket. Talán hetekig is kevergett az erdőben, mire rátért egy kis ösvényre, ahol pata- és lovas kocsi nyomokat látott. Lehajolt. A nyomok még frissek voltak. Három óra múlva az erdő szélén beérte a kocsit. Tulajdon szülei szálltak ki belőle. Jól látta édesanyja arcát, amint megrezzen, mikor egy faágra lép. Csendben figyelte őket egy fa mögül és próbált szavakat elcsípni a beszélgetésből. Kiderült számára, hogy nem több hete, de nem is több napja volt az erdőben, hanem már több hónapja. És valóban, ahogy belegondolt, már sokszor látta az erdő sűrű fái közül is lemenni meg felmenni a napot, miközben az ott szedett bogyókat eszegette. Gondolataiból egy éles sikoly ébresztette fel. Odakapta a fejét és csak pislogni tudott. A saját szemével nézte végig, ahogy szüleit megölik... a saját testvérei. Könnyek szöktek a szemébe a dühtől és a szomorúságtól. Na meg persze a csalódottságtól. Elő akart lépni rejtekhelyéről, de inkább ott maradt és megvárta, míg testvérei elmennek. Hallott és olvasott már a vámpírokról, de nem hitt a létezésükben.  De mikor látta testvéreit, hegyes fogakkal és vörös szemekkel, valahogy kezdte azt hinni, hogy mégis léteznek. Kilépett a fa mögül és elesett egy kőben, ami felkarcolta lábát. A fájdalomtól összegörnyedve elfeküdt a földön és utolsó, homályos emléke bátyja és húga arca volt. Egyedül ébredt, maga mellett egy levéllel.

Katherina,
Láttuk, hogy láttad, ahogy megöltök anyuékat. Nem direkt volt. Utólag is borzasztóan sajnáljuk. Klaust aznap reggel egy ősi vámpír rabolta el, én pedig a keresésére indultam. A vámpír engem is megtalált és átváltozatott. Egy boszorkány segítségével fokhagymás italt adtunk neked, így pár napig nem voltál eszméletednél. Erre azért volt szükség, hogy tested tisztában legyen vámpír léteddel és nehogy valami baj történjen, lásd, mint velünk. Megöltük a tulajdon szüleinket és átváltoztattunk téged. Nem direkt volt. A karkötő melletted arra szolgál, hogy kicselezd a napot, ami egyébként elégetne. Mi tőled körülbelül öt kilóméternyire vagyunk, könnyen megtalálsz minket.
Szeretettel,
Nik és Lyn


Katherine dühösen összegyűrte a levelet és felvette a gyűrűt. Nem kereste meg testvéreit, a boszorkány után ment, akire könnyen rátalált a levél szaga segítségével. Miután kifaggatta a vámpírokról, megölte. Két évszázad alatt, beutazta a világot és rettegésben tartott mindenkit. Bosszút akart állni szülei halálán, testvéreit kereste szüntelen.  Egy idő után a bosszúvágy eltűnt belőle, maradt a gyűlölet és a kegyetlenség és ezek ketten nem alkottak valami felemelő párost. A 18. század környékén New Yorkba utazott, mert úgy hallotta, ott vannak testvérei. Itt kiderült a különleges képessége. Amit persze már eddig is sejtett, de egy boszorkány biztosra mondta. Az emberek elméjét tudja módosítani. Elég csak mélyen a szemükbe néznie és kitörölhet emlékeket, elhitethet velük bármit vagy rá tudja venni őket bármire. Egyszerűbben szólva megigézi őket. A 19.-20. században Ausztráliába utazott, majd Los Angelesbe a vámpírok kultúráját tanulmányozni. De hamar megunta, így visszament szülőhazájába, Brüsszelbe. Itt futott össze a Merilion igazgatónőjével, aki hosszas érvelések után meggyőzte a lányt, hogy tartson vele az iskolába. Meg kellett azonban ígérnie, hogy nem öl meg senkit és nem is ejt sebet senkin, nem változtatja át egyik diákját sem vámpírrá. Katherine unottan hallgatta és bólogatott. Mivel nem nagyon tanult szinte semmit, a tudás inkább ráragadt, örült neki, hogy iskolába járhat. Átváltozása után először örült valaminek igazán. De az öröm messze szállt, amint az iskola kapujában szembetalálkozott hasonmásával és bátyjával...

Jellem:

Katheriene zárkózott jellemű. Habár már majdnem eltelt 500 év szülei halála óta, nem tud megbocsájtani testvéreinek a bűnért. Mélyen él benne a bosszúvágy, gyermekkori kedvessége régen elszállt. Szeret szórakozni (legfőképpen a fiúk érzéseivel), de sosem örömmel teszi. Szabadidejében olvasni szokott, mert fontos számára, hogy képben legyen a rohanó világ dolgaival.

Egyéb tudnivalók:

Jól kiigazodik a 21. század vívmányai között is, habár már majdnem ötszáz éves vámpír.
Szinte minden közösségi portálon regisztrálva van.
Hobbija a fiúk érzéseivel való szórakozás és egyáltalán nem zavarja, hogy egyesek szerint ez nem szép dolog.
Nem nagyon érdekli (sőt, semennyire) mások véleménye.
Kedvenc színe a fekete.
Kedvenc étele nincs.

Adatlap részlet a vampirenet.com-ról:

Név: Katherine Bruxella (Katherine)
Kor: 492
Beszélt nyelv: olasz, latin, spanyol, angol, francia
Magamról: Perfect
Érdeklődési kör: emberek
Klubtagság: Perfect vampire, A Twilight baromság


Képek:

Megjegyzés: Azoknak, akik látták a Vámpírnaplókat, feltűnhet névbeli egyezés. Azok valóban egyeznek, de a sorozatbeli Klaus és Katherine testvére nem egy és ugyanaz a személy. Katherine jelleme lehet, hogy hasonlít a sorozatban lévőjére, de NEM UGYANAZ!


A hozzászólást Admin összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Szept. 14, 2013 11:37 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Katherine Bruxella
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Merilion, a varázslóiskola :: Karakterek :: Előtörténetek :: Elfogadott előtörténetek-
Ugrás: