Merilion, a varázslóiskola

Roxfort? Á, az öreg vártornyok már a múlté. Nézz körül a varázslatos és titkokkal övezett Merilion falai között!
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A vérfarkasok

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 66
Join date : 2013. Feb. 10.
Tartózkodási hely : Merilion, a varázslóiskola

TémanyitásTárgy: A vérfarkasok   Pént. Feb. 15, 2013 7:05 am

Mintha már lett volna szó a vérfarkasokról, a vámpírok kapcsán. Igen, ők is a legősibb fajhoz tartoznak. Ha a vámpírság átok, akkor a vérfarkasság még az átoknál is sokkal rosszabb.

[color=green]Hogyan lesz valaki vérfarkas?
A vérfarkas gének öröklődnek, azonban valaki harapás útján is azzá válhat. Mikor egy vérfarkasnak gyereke születik, nem változik át azonnal farkassá. Előbb meg kell ölnie valakit. Véletlenül. Sosem tudhatod, mikor fog bekövetkezni az átok, mert ha valakit leszúrsz, szánt szándékkal, nem fogsz a következő holdtölténél farkassá válni. Ez a gének öröklődése. A másik a harapás. Egy vérfarkas megharap egy embert, ami gyakran megtörténik, hiszen a vérfarkasok holdtöltekor nem tudnak uralkodni az érzelmeiken. Ha megharapja, nem történik semmi, az ember élheti a normális életét. Akárhányszor megharaphatja a vérfarkas az embert, az égvilágon semmi baja nem lesz. Viszont létezik egy főzet, egy főzet holdkőporból. Ha az áldozat ebből a főzetből kap, vérfarkassá változik. Ezt a módszert csak akkor szokták alkalmazni, mikor a vérfarkasok kihalóban vannak vagy éppen sereget akarnak építeni.

Hogy néz ki egy vérfarkas?
Mint egy normális ember. Ha éppen nem farkas alakban van. Ha vérfarkassá változott, akár 2 méter magas is lehet, de amúgy pontosan úgy néz ki, mint egy igazi farkas. A 2 méteres magasságát és a sárgán villódzó szemét leszámítva pontosan úgy néz ki, mint egy átlagos farkas.

Milyen belülről egy vérfarkas?

Egy vérfarkas vére olyan, mint egy emberé. Testhőmérsékletük azonban meghaladja, az embereknél amúgy normális, 36C-ot. Körülbelül olyan 38C körüli. Ezeken kívül semmi említésre méltó nincs bennük.

Milyenek a vérfarkasok képességei?

Egy vérfarkas farkas alakban sokkal erősebb egy vámpírnál. Viszont ember alakban csak gyorsak, kitűnő a hallásuk és szaglásuk, azonban gyengébb, mint a vámpíroké. A vérfarkasoknak is megvan az a képességük, hogy amint megsérülnek, villámgyorsan begyógyul. A vérfarkas harapása halálos a vámpírokra, azonban az a vámpír, akit megharap egy vérfarkas, megissza a holdkő főzetet és ugyanolyan vámpír marad, amilyen eddig volt.

Mi rossz a vérfarkas életben?

Amikor minden teliholdkor, egyszer ők uralják az éjszakát, olyan kínt gyakorlatilag igen kevés ember élt meg. Nem tudnak uralkodni magukon, emberek életéért lehetnek felelősek, soha nem tudnak normális életet élni. Mikor feljön a hold az égre, az átváltozás akkor kezdődik. Ez történhet akár délután három óra tájban is és tarthat – egészen addig, míg a hold lemegy – reggel 10-ig. Míg a nap az égen van, nem változnak farkassá, de amint lemegy a nap, helyét felváltják a csillagok, az emberi létnek annyi és azt felváltja a kínzó farkasélet. Farkassá átalakulni sem egy kellemes dolog. Az emberi test eldeformálódik, hogy a csontok megpróbálják fölvenni a farkas csontvázát. Addig maradnak farkas alakban, míg a nap fel nem jön. És addig nem tudnak magukon uralkodni, míg a hold le nem megy. Az első alakváltás a legrosszabb, akár 7 órát is igénybe vesz, ez sokkal rosszabb, mint a későbbiek, de túl kell rajta esni. Vannak olyan vérfarkasok, akik azért változtatnak át embereket farkassá, hogy megbosszulják az ő átkukat, de ezzel semmit sem érnek el.


Egyéb hasznos információk a vérfarkasokról:

A vérfarkasokat le lehet gyengíteni, ugyanúgy ahogyan a vámpírokat, egy úgynevezett farkasfűvel. Ha olyan italt vagy ételt esznek, isznak, amiben ez van, legyengülnek és elvesztik erejüket, míg a farkasfű hatása ki nem ürül a szervezetükből. A vérfarkasok nőnek, ellentétben a vámpírokkal, egészen 18 éves korukig. Ott megállnak a fejlődésben és ők is halhatatlanok lesznek. A tévhitekkel ellentétben a vérfarkasok és a vámpírok nem utálják egymást. Hiszen egy iskolába is kell járniuk, meg már egy ideje „jóban vannak”.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://merilion.hungarianforum.com
 
A vérfarkasok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Merilion, a varázslóiskola :: Merilion vidéke :: Leírások :: Fajleírások-
Ugrás: