Merilion, a varázslóiskola

Roxfort? Á, az öreg vártornyok már a múlté. Nézz körül a varázslatos és titkokkal övezett Merilion falai között!
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A vámpírok

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 66
Join date : 2013. Feb. 10.
Tartózkodási hely : Merilion, a varázslóiskola

TémanyitásTárgy: A vámpírok   Csüt. Feb. 14, 2013 3:54 am

A vámpírok itt Merilion vidékén a legősibb faj, a vérfarkasokkal együtt. Vámpírnak lenni átok. Egy örökkévalóságig tartó átok.

Hogyan lesz valaki vámpír?
Ha egy vámpír megharapja az áldozatot és éppenséggel nem szívja ki belőle az összes vért. Háromszor bele kell harapnia ahhoz, hogy vámpír legyen az áldozatból. Három harapás és az áldozat elájul. Összeesik, majd tizenkét óráig kómában lesz. A kóma idején előtörnek a rég elfeledett emlékek, talán rosszak, talán jók, ott lebegnek a leendő vámpír szeme előtt. Az átváltozás csak akkor fájdalmas, ha az előélete rossz volt az áldozatnak vagy éppen olyan emlékei is vannak, ami neki okoz fájdalmat. A kómából felkelve vérhez kell jutnia, mert különben meghal, egy napon belül. A vér lehet állati vagy emberi is, az átváltozás szempontjából mindegy.

Hogy néz ki egy vámpír?
A vámpíroknak hófehér bőre van talán a legjobban a fehér papírlaphoz vagy a frissen esett hóhoz lehet őket hasonlítani. A fehérségen kívül még hibátlan is a bőrük, egyetlen egy pattanás sem látható rajtuk, egy picike karcolás vagy bőrhiba sem csúfítja el őket. Az átváltozás során a sebek, karcolások, pattanások, bőrhibák eltűnnek. A vámpírok természetfelettien gyönyörű lények. Szemük nem vörös, ahogy a régi mondákban írják, hanem a vértől – amit megisznak – függ. Vannak kék szeműek (akik tengeri lények vérét isznak), vannak barna szeműek vagy zöldek (akik állati vért isznak, a zöld vagy a barna szín pedig úgy dől el, hogy az állat növényevő vagy ragadozó volt-e) és vannak vörös szeműek (akik emberi vért isznak).

Milyen belülről egy vámpír?
A vámpírok szíve megállt, mintha egy kődarab lenne a helyén, amely nehéz, mozdulatlan és rideg. Azonban a testükben van vér. Ez a vér nem teljesen olyan, mint az emberi vér, ez nem alvad meg, ott van a testükben, akár a víz a pohárban. Ha megsebesülnek, ugyanúgy véreznek, mint a legtöbb ember, azonban a sebek begyógyulnak villámgyorsan. A vámpírok teste megkövült abban az állapotban, amilyenben voltak, átváltozásuk előtt. A hajuk, a méretük ugyanolyan marad. A fejlődésük leáll, ugyanolyanok maradnak örökre. Azonban a nőknél a havi ciklus megmarad, a vámpíroknak is lehet gyereke. A vámpírok nem izzadnak és a bőrük jéghideg, testmelegük nincsen.

Milyenek a vámpírok képességei?
A vámpírok halhatatlanok, kitűnő a hallásuk és a szaglásuk, messziről megérzik a vér szagát vagy éppen az áldozatét. Mindent hallanak, ami 2 km-es körzetben, ami néha nem túl jó, például egy koncerten. Villámgyorsak, akár egy perc alatt be tudnak járni egy országot, akár Oroszországot is, ami köztudottan a Föld legnagyobb országa. Minden vámpírnak van egy különleges képessége, hasonlít a teremtőjéére, de nem ugyanolyan. Két ugyanolyan képességű vámpír nincs.

Mi rossz a vámpírlétben?
A vámpírok örökké éhesek, éhesek a vérre, gyakorlatilag mindig szükségük van a vérre. Ezáltal képesek bárkit meggyilkolni, bármikor. A vámpírok nem mehetnek napfényre, hacsak nem akarnak porrá égni. Szerencsére az iskola falai között biztonságban vannak, oda nem süt be a nap. Hideg a bőrük, melegedni nem tudnak. Örökéletűek, nem öregszenek, tehát nem maradhatnak egy helyen túl sokáig, nehogy kilétükre ismerjenek.

Egyéb hasznos információk a vámpírokról:
A vámpíroknak valami meleget kell inniuk, hogy melegen tartsák a szervezetüket, ne legyen annyira hideg. A vámpírokat le lehet gyengíteni, a népmondákban is használatos fokhagymával. Azonban nem olyan módon, mint a mondákban, nem, itt elég ha azt esznek, vagy egy olyannak a vérét isszák, aki evett fokhagymát. Ha meglóbálsz egy fokhagymafüzért egy vámpír orra előtt, semmire sem fogsz vele menni, a fokhagyma bűze nem riasztja el őket. Mint a mondákban, legendákban, ahhoz, hogy bemehessenek egy élő házába, be kell hívniuk a vámpírt és onnantól kezdve szabad a bejárás a házba. A vámpírok ihatnak szentelt vizet, a kereszt nincs rájuk hatással és van tükörképük. Az újonnan „született” vámpírok egy hétig képtelenek kordában tartani az érzelmeiket, az éhséget, így addig egy be kell zárni őket. Minél idősebb egy vámpír, annál erősebb. Ha nem jutnak vérhez, legyengülnek és mumifikálódnak. Ugyan a vámpírok halhatatlanok, de egészen 18 éves korukig öregszenek, ha épp mondjuk 12 évesen változtak át. Utána ugyanúgy megkövült állapotban maradnak.

A leírtak alapján lehet, hogy jó lenne vámpírnak lenni, de vámpírnak lenni átok.
(A vámpír jellemzői a Twilightből és a Vámpírnaplókból van összetéve)

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://merilion.hungarianforum.com
 
A vámpírok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Merilion, a varázslóiskola :: Merilion vidéke :: Leírások :: Fajleírások-
Ugrás: